מתכון בטוחעונה 4 פרק 11
Matkon Batuah

צאו מהשבלונה של קציצות בקר ברוטב ריחני והכינו עם אבי ביטון קציצות דגים מרוקאיות ברוטב ארטישוק ירושלמי.

חומרים:
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף, חתוך לגודל של 3-4 ס"מ (לשמור במי לימון, שלא ישחיר)
2 בצל קצוץ דק
10 שיני שום כתושות
צרור כוסברה קצוצה
3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
3 עגבניות בשלות קצוצות (עם המיץ והקליפה)
כף גדושה כמון
כף שטוחה פפריקה מתוקה
2.5 כוסות מים
15 חוטי זעפרן מושרים בכוס מים רותחים
1/4 כוס שמן זית

לקציצות:
1/2 ק"ג בשר דג לבן טחון (בורי, מוסר, אינטיאס, דניס)
צרור כוסברה קצוצה
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
ביצה
4 כפות פירורי לחם
כפית כמון
מלח ופלפל
3 כפות שמן זית


אופן ההכנה
1. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים יחד, צרים כדורים במשקל 60-70 גרם ושומרים במקרר.

2. בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצל והשום בשמן הזית.

3. מוסיפים את כל התבלינים פרט לזעפרן ומטגנים כחמש דקות.

4. מוסיפים את הארטישוקים, העגבניות, המים, הכוסברה, הסלרי והזעפרן, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כעשר דקות.
מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-35 דקות נוספות.

מומלצים

לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

התרעות פיקוד העורף

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully