מתכון בטוחעונה 5 פרק 11
Matkon Batuah

ארז קומרובסקי נשבע שמסבחה מעדשים שחורות זה לא סתם פלצנות, ומציע להשאיר את החומוס מאחור, להפשיל שרוולים ולהיכנס למטבח.

חומרים:
1/2 ק"ג עדשים שחורות
1/2 כוס טחינה גולמית
3 לימונים בשלים
מלח ים גס לפי הטעם
7 שיני שום כתושות
מעט שמן צ'ילי לפי הטעם
שמן זית בנדיבות
1 כוס עלי פטרוזיליה מופרדים

אופן ההכנה:
1. בוררים את העדשים כדי שלא יוותרו אבנים ביניהן. שוטפים היטב ומבשלים במים עד שמתרככות לגמרי.

2. בקערה גדולה מערבבים את העדשים (אחרי הסינון) עם מיץ הלימון, הטחינה הגולמית, השום הכתוש והמלח. מתבלים בשמן צ'ילי לפי הטעם.

3. מעבירים לקערת הגשה ומציפים מלמעלה בשמן זית.
מפזרים עלי פטרוזיליה מלמעלה ומגישים עם פוקצ'ה או עם פיתה.

מומלצים

לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

התרעות פיקוד העורף

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully