פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מומלצים

      מתכון בטוח: עונה 5 פרק 6
      Matkon Batuah

      דפי אורז ממולאים סלמון וירקות

      כשבא לכם להכין ארוחת ערב בריאה בה כל המשפחה תוכל לקחת חלק בהכנתה, זה הפתרון: דפי אורז ממולאים סלמון וירקות של השפית ליה שומרון.

      חומרים ל-4 מנות:
      150 גרם סלמון טרי
      12 דפי אורז עגולים גדולים
      2 מלפפונים
      4 גבעולי בצל ירוק
      3 גזרים
      1 חבילת נבטים סיניים
      2 יח' אבוקדו בשל אך מוצק
      1 פלפל אדום
      2 אצות נורי חתוכות לרצועות

      לרוטב:
      1/2 כוס רוטב סויה
      3 כפות סילאן
      2 שיני שום כתושות


      אופן ההכנה:
      1. חותכים את פילה הסלמון לרצועות בסגנון "סשימי" באמצעות סכין שף חדה.

      2. מכינים את הרוטב על ידי בחישה של כל המרכיבים עד לקבלה של מרקם אחיד. מחלקים את הרוטב לשניים. במחצית הרוטב משרים את רצועות הסשימי ברוטב למשך 20 דקות.

      3. בינתיים חותכים את כל הירקות (מלבד הנבטים) לרצועות באורך אחיד של 4 ס"מ בערך.

      4. במחבת משומנת קלות צורבים קלות את רצועות הסלמון משני הצדדים (ממש מעט מכל צד) ומסירים מהאש.

      5. משרים דף אורז בתבנית עגולה עם מים חמים עד לריכוך (2 דקות בערך). מניחים על מגבת נקייה לספיגת המים המיותרים.

      6. מורחים באמצע מעט רוטב מהמחצית בה לא הושרה הדג.
      מניחים רצועה של סלמון לרוחב במרכז יחד עם מגוון של ירקות.

      7. מקפלים את דף האורז לפי הסדר הבא: מלמטה, מהצדדים ואז מגלגלים כלפי הנקודה העליונה. קושרים עם רצועה של אצת נורי.

      8. מגישים בתוספת הרוטב שנותר.

      • עונה 5

        מתכונים לתוספות