פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מומלצים

      מתכון בטוח: עונה 5 פרק 4
      Matkon Batuah

      בטטות חמות ומיוחדות

      השף צחי בוקששתר מאדה בטטות עם המון כל טוב: גרגירי רימון, תבלינים וג'ינג'ר עוקצני.

      חומרים:
      6 בטטות בינוניות פרוסות עבה
      3 בצל שלוט קצוץ
      חתיכה קטנה כרישה קצוצה
      פיסה קטנה ג'ינג'ר טרי מגורר
      לימון אחד
      1/3 כוס יין לבן
      בצל ירוק, החלק הירוק פרוס דק
      ½ כוס שמן זית
      3 כפות גרגרי רימון
      אם יש, 2 כפות פטל טרי
      ½ כפית גרגרי כוסברה שלמים
      קמצוץ: הל, מוסקט, פלפל אנגלי טחון


      אופן ההכנה:
      1.מאדים את הבטטות בסיר אידוי כעשרים דקות. יש לבדוק בשיפוד עץ ולהוציא כל בטטה לחוד מאחר והן לא מוכנות ביחד, כמו תפוחי אדמה.

      2.מאדים את השלוט והכרישה עם הג'ינג'ר בשמן בחום נמוך, כך שלא יהיו מטוגנים. מוסיפים באותו הזמן את גרגרי הכוסברה והתבלינים הטחונים.

      3.מכינים גרידה מקליפת הלימון ומוסיפים. לאחר חמש דקות בישול מוסיפים את היין, בצל ירוק, גרגי רימון ופטל ומערבבים פנימה. מוסיפים מעט מיץ לימון ומלח לטעם. יוצקים מהרוטב בזמן ההגשה.

      רוטב שנשאר שומרים במקרר, אך מחממים מעט ומערבבים היטב לפני שימוש נוסף.

      • עונה 5

        מתכונים לתוספות