מתכון בטוחעונה 1 פרק 10

Matkon Batuah

מרק ירקות וסלק חמים ופשוט הופך ברגע לארוחה שלמה עם בצקניות סולת מלאה שהופכות אותו לתענוג חורף קלאסי.

חומרים:
למרק:
2 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
1 גזר מגורר גס
2 עגבניות קלופות, נקיות מגרעינים וקצוצות
2 סלקים קלופים ומגוררים
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
8 כוסות ציר ירקות
2 עלי דפנה
1 כוס (4–5 עלים) עלי סלק או מנגולד, קצוצים גס
¼ כוס מירין (לא חובה)
1 כף מיץ לימון (לא חובה)
פלפל שחור ומלח

לבצקניות:
2 כוסות קמח סולת מלאה
1 כוס מים
1 ביצה טרופה
1 כפית כורכום
מעט אבקת שום
מלח


אופן ההכנה:
1. מכינים את המרק: בסיר בינוני-גדול מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן זית שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הגזר ואחרי 2 דקות את העגבניות, וממשיכים לטגן עוד כ-10 דקות.

2. מוסיפים את הסלק המגורר, תפוח האדמה וציר הירקות, מערבבים ומביאים לרתיחה.

3. מוסיפים את עלי הדפנה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות.

4. בינתיים מכינים את הבצקיות: מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים ל-15 דקות.

5. אחרי שהמרק התבשל 30 דקות מוסיפים לו את המירין, הלימון ועלי הסלק, מתבלים ומביאים שוב לרתיחה.

6. בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים מתערובת הסולת ומניחים אותם בעדינות בתוך המרק הרותח. מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות. ניתן להגיש חם או קר.

מומלצים

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully