פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מומלצים

      מתכון בטוח: עונה 5 פרק 8
      Matkon Batuah

      לביבות תירס, פלפלים וכוסברה

      מה יותר כייפי מלביבות מנוקדות בגרגירים צהובים? השפית ליה שומרון פינדר מערבבת תירס, קוביות פלפל אדום, גבינה וכוסברה, ומלבבת מהם לביבות אפויות.

      חומרים:
      400 גרם (1/2 שקית) גרגירי תירס קפואים
      50 גרם גבינת מוצרלה בופאלו או פטה עיזים
      1/2 פלפל אדום (כ-1 כוס) קצוץ דק
      חופן של כוסברה קצוצה, או פטרוזיליה
      3 ביצים (עדיף אורגניות)
      1/2 כוס קמח מלא מנופה
      2 כפות פירורי לחם מקמח מלא
      1/2 כפית אבקת אפייה
      1/2-1 כפית מלח
      1/4 כפית פלפל שחור


      אופן ההכנה:
      1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את גרגירי התירס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-3 דקות נוספות. מסננים ושוטפים במים פושרים, כדי לצנן את התירס.

      2. מגרדים לתוך קערה בינונית את המוצרלה, מוסיפים את התירס המסונן, את הפלפל, הכוסברה והביצים, ומערבבים היטב. מוסיפים את יתר החומרים, ובוחשים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

      3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. בעזרת כף יוצקים מהתערובת ויוצרים לביבות בגודל הרצוי. משטחים לגובה של 1-1/2 ס"מ (חשוב שהלביבות לא יהיו דקות מדי). אופים כ-12-15 דקות (יש להיזהר מאפיית יתר).

      • עונה 5

        מתכונים לתוספות