פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מומלצים

      מתכון בטוח: עונה 3 פרק 8
      Matkon Batuah

      מקלובה בסיסית

      צחי בוקששתר מדגים באהבה איך מכינים מקלובה בסיסית.


      אפשר לגוון במרכיבים, רק האורז חובה.
      4 כוסות אורז
      1 ק"ג כנפי עוף או כרעיים
      1 ק"ג כנפי עוף או כרעיים
      4 כוסות מרק עוף בייתי טוב
      שמן זית לשימון התבנית
      30 גרם שקדים מולבנים
      חציל קטן
      30 גרם צנוברים
      30 גרם משמשים מיובשים
      30 גרם צימוקים
      פלפל אנגלי טחון
      מקל קינמון קטן
      מלח ופלפל שחור
      מלח ופלפל שחור

      הוראות הכנה
      1.כך מכינים: משרים את האורז במים שעתיים-שלוש ומסננים. בינתיים מבשלים את כרעי העוף במרק ומצננים קצת. משמנים את התבנית, אני מעדיף כאן מרגרינה משום מה. אולי מתוך הרגל.
      2.מי שאוהב ללכת על בטוח, ישים בתחתית הכלי עיגול תואם של נייר אפייה. את החציל קולפים ברשלנות מכוונת, חוצים ופורסים. מטגנים בשמן חם מאד.
      3.מסדרים על קרקעית הכלי את המשמשים בצורה יפה, וגם שקדים וצימוקים. מסננים את המרק ומערבבים באורז המסונן, מוסיפים את התבלינים (ומותר לגוון בחוואייג' לקפה, זנגביל ומה שאוהבים).
      4.מעבירים רבע מהאורז בעדינות לכלי. קוצצים את העוף לפיסות גסות ומערבבים אותן ואת התוספות שבחרנו בשאר האורז. מסדרים עוד שכבה של קישוט מסביב לכלי ומוסיפים מעט אורז,
      5.מכינים שכבה של חצילים, בוזקים מסביב אגוזים או צנוברים וכך עד סיום האורז, לפי איך שמתחשק. מרתיחים בזהירות ומעבירים לתנור, או משאירים על אש קטנטנה עם צלחת המתכת הזאת שמפזרת את החום. ארבעים דקות בערך.
      6.ומה עוד מוסיפים ? 200 גרם כבדי עוף - מנקים, חותכים לחתיכות קטנות ומטגנים לרגע, רק כדי ש"ייסגרו". 5 שזיפים מיובשים ללא גלעין עגבנייה – חותכים קוביות גסות

      • עונה 3

        מתכונים למנות עיקריות