פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מומלצים

      Micki Shemo Bakes

      עוגות נוסטלגיות

      השף קונדיטור מיקי שמו חוזר לניחוחות ילדותו ומכין 3 מתכונים נוסטלגיים: קראנץ' שמרים, עוגיות מעמול ועוגת בווסקו.

      בווסקו
      כילד קטן הקינוח שאבי היה קונה אם בכלל היה ה- "בוואסקן" בקונדיטוריה הונגרית ליד הקופ"ח המקומית. עוגת שוקולד הרטובה בסירופ סברינה וממולאת בקרם שוקולד.
      1. רשימת חומרים:
      200 גר' שוקולד מריר
      1 כוס סוכר
      1 כוס חלב
      5 כפות קקאו
      1 חב' חמאה (200 גר')
      1/2 1 כוסות קמח
      1/2 כפית א.אפיה
      1 כפית אמרטו
      5 ביצים מופרדות
      1 שקית סוכר וניל
      2. רשימת חומרים לקרם:
      150 גר' שוקולד מריר
      1 מיכל שמנת מתוקה
      אופן הכנה:
      1. ממיסים את השוקולד מריר.
      2. מקציפים קצפת לקציפה רכה ומקפלים את השוקולד המומס פנימה לקרם.
      אופן ההכנה:
      1. ממיסים ומערבבים "בבן מרי" – סיר כפול – שוקולד,חמאה,קקאו,1/2 מכמות הסוכר, חלב, אמרטו וסוכר וניל, להוציא ולקרר מעט בטמפ' החדר (לא במקרר) ולהוסיף את החלמונים .
      2. להקציף חלבונים ו-1/2 מכמות הסוכר שנותרה ולהקציף לקצף יציב ,לקפל לתערובת השוקולד ולהוסיף את הקמח וה-א.אפיה.
      3. יוצקים לתבנית אפיה בגודל 17/27 ס"מ ואופים ב – C 160 כ-40 דקות.
      4. מצננים, פורסים ל-2 מרטיבים היטב בסירופ, ממלאים בקרם שוקולד ומקררים במקרר, פורסים למנות, מצפים בשוקולד ומעטרים בקצפת לבנה ודובדבנים

      3. קצפת ( קרם שאנטלי) .
      1. מיכל שמנת מתוקה
      2 כפות סוכר
      אופן ההכנה:
      מקציפים יחדיו לקציפה יציבה.


      עוגיות מעמול פיסטוק ומי ורדים
      כללי :
      עוגיות שאצלנו בבית יהיו תמיד באירועים חגיגיים,בעיני אימי המעמולים הם העוגיות המושלמות והטעימות מכולן .


      חומרים ל-40 עוגיות:
      180 מ”ל 3/4 כוס מים 120 מ”ל 1/2 כוס שמן קנולה 1 כפית תמצית וניל 1 כפית מי ורדים 500 גרם 31/2 כוסות + כף קמח 240 גרם 11/2 כוסות סולת 10 גרם 1 שקית) אבקת אפייה 300 גרם מרגרינת "מחמאה" רכה מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ אופן ההכנה הבצק:
      יוצקים מים, שמן, תמצית וניל ומי ורדים לתחתית קערת המיקסר ומניחים מעל את החומרים היבשים והמחמאה. מערבלים עם וו לישה במהירות איטית כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

      מתכון- מילוי תמרים:
      1 כוס פיסטוקים
      1 כוס אבקת סוכר
      2 כפיות מי זהר
      50 גר' חמאה.
      אופן הכנה:
      מערבבים את כל המצרכים במעבד מזון עד קבלת תערובת אחידה.


      אופן הכנת המעמולים:
      1. מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית בקערה. 2. מעצבים, ממלאים ואופים: יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 4 ס”מ. יוצרים גומה במרכז כל כדור בעזרת
      האצבע, וממשיכים לסובב סביב האצבע עד שדפנות הגומה בעובי 3 מ”מ. ממלאים את הגומה במלית
      וסוגרים. צובטים את הבצק במצבט (מעין פינצטה מיוחדת) לקבלת דוגמה של מעמול. מסדרים
      בתבניות מרופדות בנייר אפייה. 3. אופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה. 4. מצננים היטב, זורים אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

      קרנץ' שוקולד
      כללי : עוגת השמרים שוקולד שתמיד אהבנו בבית ותמיד נאהב כי על טעמה גדלנו .
      חומרים ל-3 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:
      לסירופ סוכר -לא חובה
      • 120 מ"ל (1/2 כוס) מים
      • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
      • 1/2 כפית תמצית וניל
      • קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון

      לבצק:
      • 770 גרם (51/2 כוסות) קמח
      • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
      • 25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית או 1/2 קובייה)
      • 3/4 שקית משפר אפייה של שמרית
      • 3 ביצים גדולות (מספר 1)
      • 180 מ"ל (3/4 כוס) מים פושרים
      • 1 כפית תמצית וניל
      • קליפה מגוררת מ- 1/4 לימון
      • 175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
      • 1/2 כפית מלח

      למלית:
      • 750 גר' ממרח שוקולד “ השחר”
      • 150 גר' עוגיות חמאה מפוררות דק מאוד במעבד מזון או 150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד במעבד מזון.

      מכינים את הסירופ:
      מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח לימון ומבשלים ללא כיסוי כ-2 דקות. מצננים ושומרים במקרר
      מכינים את הבצק:
      מערבלים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה.
      מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבלים במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
      מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.
      מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות
      ממלאים, מעצבים ומתפיחים:
      מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים פירורי עוגיות ואגוזים קצוצים.
      בצד הבצק הקרוב אלינו יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל. תוך כדי גלגול מושכים את הבצק אלינו (לכיוון ההפוך)- המשיכה מבטיחה שיתקבל גליל הדוק בעובי אחיד. חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X כשצידם הפתוח פונה לאותו צד, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
      מניחים את הצמות בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה ומתפיחים כ-45 דקות.
      מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים כ- 35 דקות עד להזהבה קלה.
      מוציאים את הקראנצ'ים מהתנור ומברישים בסירופ בעודם חמים (הסירופ צריך להיות קר).
      שומרים מחוץ למקרר עד 3 ימים.

      • עונה 1