אופים עם ברטלהעונה 2 פרק 2

Bertale

גלית והנס ברטלה חוזרים בעונה חדשה של בית ספר לאפייה, היום בתכנית שלוש דרכים להכין עוגה בחושה.

עוגה בחושה בננה שוקולד

1 תבנית אנגלית 28 ס''מ
3 ביצים מספר 2 בטמפרטורת החדר
170 גרם סוכר
170 גרם שמנת מתוקה % 32 בטמפרטורת החדר
140 גרם קמח
50 גרם חמאה מומסת
אחד וחצי כף ברנדי או רום(לא חובה)
1 כפית כליפת לימון מגורד
קורט מלח
1 כפית קליפת תפוז מגורד
1 כפית תמצית וניל

מלית

1 בננה בשלה חתוכה לקוביות
20 גרם אבקת קקאו
2 כפות ברנדי או ליקר בננה


טיפים
1. לא להקציף את הביצים יותר מדי
2. להקפיד על הוספת החומרים בסדר הנכון
3. פירורים על הקיסם מעידים על מוכנות העוגה

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל200 מעלות
2. ממיסים חמאה.
3. מערבבים קמח ואבקת אפיה.
4. מקציפים ביצים,סוכר,גרידת לימון,ותפוז,קורט מלח ווניל להקצפה לא חזקה מדי
5. מוסיפים את השמנת בזרם דק לתוך קציפת הביצים ותוך כדי ערבוב עם מקצף יד. מוסיפים ומערבבים תערובת הקמח תוך כדי ניפוי, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים תוך כדי הוספה
6. מחלקים את המסה ל2/3 ו1/3.
7. יוצקים חצי מכמות המסה של ה2/3 לתוך תבנית אפיה ,את ה1/3 מערבבים עם אבקת הקקאו והבננה ומוסיפים לתבנית כפס לאורך.מכסים עם החצי השני של ה2/3 שנותר


אפייה

1. אופים בתנור המחומם ל-200 מעלות במשך 5 דקות
2. מוציאים מהתנור , מורידים את החום ל170 מעלות, משאירים דלת פתוחה עד שנורת הבקרה שוב פעם נדלקת
3. בזמן שהעוגה עומדת בחוץ חורצים את הקליפה העליונה לאורך אבל לא לגמרי עד הסוף .מחזירים את העוגה להמשך האפיה היותר קרה . במשך 20-25 דקות . בדיקת קיסם !! מצננים,מקשטים בפירות יער וריבת משמש מבושלות

בבדיקת קיסם לא להתרשם מהלחות.להתייחס לאפיה של המסה מסביבו.

עוגת תפוז פיסטוק

תבנית עגולה עם חור, קוטר 24 ס"מ

175 גרם חמאה רכה
175 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
רבע כפית מלח אטלנטי
1 כף קליפת תפוז מגוררת
1 כפית קליפת לימון מגוררת
2 ביצים מספר 2
3 חלמונים מספר 2
70 גרם קמח
70 גרם קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
70 גרם שקדים לבנים טחונים דק
5 כפות מיץ תפוזים
1 כף מיץ לימון
100 גרם פיסטוקים קלופים ושבורים
1 תפוז חתוך לפילטים

לציפוי התפוז

100 גרם אבקת סוכר
2 כפות מיץ תפוזים
גרידה של תפוז


אופן ההכנה
1. מקציפים חמאה, אבקת סוכר, וניל, לימון, מלח וקליפות מגורדות במשך 5 דקות במהירות בינונית.
2. מוסיפים בהדרגה את הביצים והחלמונים תוך כדי המשך הקצפה וגירוד דופן הקערה. מקציפים עד שהביצים נבלעות בתערובת.
3. מנפים לקערה נפרדת קמח, קורנפלור ואבקת אפייה. מערבבים עם השקדים ומקפלים יחד עם המיצים לתוך קציפת החמאה.
4. מוסיפים את הפיסטוקים והפילטים של התפוז.
5. יוצקים את התערובת לתבנית, מיישרים ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות. עורכים בדיקה בעזרת קיסם. מצננים.
ציפוי התפוז
1. מחממים תנור ל-210 מעלות.
2. הופכים את העוגה ומשחררים מהתבנית.
3. מערבבים בקערה את כל חומרי הציפוי לתערובת סמיכה.
4. מורחים את התערובת על העוגה ומכניסים לתנור ל2- דקות בדיוק. מצננים.


טיפים
1. הקצפת החמאה צריכה להיות קלה.
2. יש להקפיד לא להוסיף את הביצים מהר מדי כדי שקציפת החמאה לא תתפרק.
3. באפייה של 210 מעלות עם הציפוי להקפיד על 2 דקות בדיוק.

בחושות קפוצ'ינו-שקדים

תבנית עוגה אנגלית 32 ס"מ

125 גרם שקדים לבנים טחונים דק
170 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
חצי כפית גרידת לימון
חצי כפית מלח אטלנטי
150 גרם חמאה רכה
4 חלמונים מס. 2
2 חלבונים מס. 2
35 גרם סוכר
75 גרם קמח

תערובת קפה

1 כף גדושה אבקת נס קפה
1 כף מים רותחים
1 כפית קפה גרוס שחור
אופן ההכנה

1. מקציפים סוכר,חמאה,חומרי טעם ושקדים לבנים להקצפה יפה
2. מערבבים נס קפה,מים רותחים וקפה שחור ומוסיפים לקציפת החמאה תוך כדי המשך הקציפה .
3. מוסיפים חלמונים אחד אחד לקציפה.
4. מקציפים חלבונים ומוסיפים סוכר בהדרגה לקצף יפה.
5. מקפלים את קציפת החלבון לתוך קציפת החמאה, מקפלים את הקמח.
6. יוצקים לתוך התבנית אפיה ומישרים.

קציפת החלבון לכיסוי

75 גרם חלבון
35 גרם סוכר
45 גרם סוכר
75 גרם שקדים לבנים טחונים דק

7. מקציפים חלבון עם 35 גרם סוכר , מערבבים 45 גרם סוכר ושקדים לבנים ומקפלים לתוך קציפת החלבון, מזלפים את קציפת החלבון מעל העוגה , מפזרים מעל אבקת קקאו .
8. אופים ב170 מעלות כ25 עד 28 דקות ,מצננים .

טיפים:

1. לעשות קציפה יפה של החמאה
2. קציפת החלבון צריכה להגיע לקצב יציב
3. לשמור על האפייה מתונה שהעוגה לא יוצאת יבשה

מומלצים

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully