Home Cooking

פותנה ג'אבר חוזרת למטבח עם המתכונים הביתיים והמסורתיים שלה והפעם חוגגים יום הולדת עם הפתעות שילדים אוהבים במיוחד.

מקלות בצק ושוקולד
דירוג מתכונים
דרגת קושי: קל להכנה, בינוני, למתקדמים
זמן הכנה: מהיר/ עד שעה הכנה/ לוקח את הזמן
החומרים:
1/4 חבילת בצק עלים
5 כפות שוקולד למריחה
1 ביצה
1 כוס סוכר חום
אופן הכנה
מחממים מעט את השוקולד במיקרוגל
פורסים את הבצק ומרדדים לעובי של חצי ס"מ
מורחים לאורכו בצד הפנימי את השוקולד למריחה
מגלגלים את הבצק ויוצרים סיבוב בתנועה של סחיטה
טורפים את הביצה ומורחים מעל
מפזרים מעל את הסוכר
חותכים לאצבעות בהתאם לגודל הרצוי
מכניסים לתנור ע"ג נייר אפיה בין 10 ל12 דקות עד להשחמה
מצננים ומגישים בכוס גבוהה

אצבעות שניצל עם טבעות בצל ופוטטו
דירוג מתכונים
דרגת קושי: קל להכנה, בינוני, למתקדמים
זמן הכנה: מהיר/ עד שעה הכנה/ לוקח את הזמן

מצרכים
חצי קילו חזה עוף
כוס פירורי לחם
ביצה
מלח
פלפל
3 כפיות שומשום
שמן פאם
תפוח אדמה
בצל גדול
אופן הכנה
מערבבים את הביצה עם התבלינים
שמים את הפירורי לחם בצלחת מערבבים עם השומשם
חותכים את החזה לצורת אצבעות, את הבצל לטבעות ואת תפוח האדמה לפלחים.
טובלים הכל קודם בביצה ואז בפוררי לחם כך שמסיימם את הכל
מטגנים את הכל במחבת

כדורי תמרים
דירוג מתכונים
דרגת קושי: קל להכנה, בינוני, למתקדמים
זמן הכנה: מהיר/ עד שעה הכנה/ לוקח את הזמן

מצרכים
חצי קילו תמרים בוואקום
2 כפיות שמן
חבילת פתי בר
חצי כוס קוקס
חצי כוס בוטנים
חצי כוס סוכריות צבעיניות
מנג'טים צבעוניים להגשה
אופן הכנה
שמים את התמרים בקערה מוספים את השמן מערבבים ביחד
במעבד מזון מועכים את הפתי בר מערבבים את זה ביחד
קוצצים את הבוטנים עם סכין
מתחלים לגלגל את הכדורים: קוקוס/ בוטנים / סוכריות צבעוניות
מגישים במנגיט

עוגיות דובי
חומרי גלם :
ביצה טרופה
1/2 כוס סוכר
200 גר' חמאה
1/2 2 כוסות קמח
1 ביצה
10 גר' אבקת קקאו

הכנה:
מכניסים לקערה את החמאה הרכה. מוסיפים סוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים ביצה ומערבבים שוב. מוסיפים את הקמח ולשים עש לקבלת בצק אחיד.
לוקחים שליש מכמות הבצק ומוסיפים לו את אבקת הקקאו. לשים עד לקבלת בצק חום.
מרדדים חלק מהבצק הלבן וקורצים עיגול גדול. מרדדים חתיכה מהבצק החום וקורצים עיגול קטן.
לוקחים עיגול גדול לבן ומניחים על נייר אפייה.
ליצירת האוזניים חוצים את העיגול החום לשניים ומצמידים לחלק העליון של העיגול הלבן עם מרווח קטן ביניהם.
מכדררים שלושה עגולים חומים שניים קטנים ואחד טיפה יותר גדול ומשטחים לפיתות קטנות.מניחים את שני העיגולים הקטנים מעל העגול הלבן (אלה העיניים), ומניחים את העיגול השלישי במרכז העיגול הלבן (זהו האף). ממשיכים באותו האופן עם כל הבצק. ואופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.
***ניתן "להדביק" את האף והעיניים עם מעט ביצה טרופה

ענבר תפוח אדום
דירוג מתכונים
דרגת קושי: קל להכנה, בינוני, למתקדמים
זמן הכנה: מהיר/ עד שעה הכנה/ לוקח את הזמן

מצרכים
כוס מים
2 כוס סוכר
חצי לימון
5 תפוחים אדומים מסוג פינק לידי
5 מקלות מעץ ארוכות אם אפשר משהו קשיח צבעוני
אופן הכנה
שמים את המים בסיר עם הסוכר מבשלים עד רתיחה
מנמיחים את האש מוספים את הלימון
נועצים את התפוחים במקלות
טובלים את התפוח נעוץ במקל מסובבים
רואים שזה התקשה ומניחים הפוך על צלחת ע"ג נייר אפיה או צלחת משומנת קלות (שלא ידבק)

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully