Home Cooking

פותנה ג'אבר חוזרת למטבח עם המתכונים הביתיים והמסורתיים שלה והפעם מנות שיעבירו ערב בכיף עם החברות הכי טובות.

כיסוני בצק עם קטר
דירוג מתכונים
דרגת קושי: קל להכנה, בינוני, למתקדמים
זמן הכנה: מהיר/ עד שעה הכנה/ לוקח את הזמן

מצרכים
2 כוסות קמח
כפית מלח
כף סוכר
כוס וחצי מים פושרים
שמן לטיגון
3 כפות שמן
20 גרם שמרים
אבקת סוכר
פיסטוקים
לקטר
חצי כוס מים חצי כפית מיץ לימון
אפשאר מי ורדים
כוס סוכר
אופן הכנה
מערבבים את הקמח עם המלח הסוכר השמרים מוספים לאט לאט את המים ומתפיחים לשעה
מחממים את השמן ומתחלים לטגן את הבצק בעזרת זליפת עם כפית מטגנים משני הצדדים ושמים בצד ומתחת נייר סופג
מכנים את הקטר מבשלים אתהחומרים כ10 דקות ומשקים את הכיסונים
מפזרים אבקת סוכר ופיסטוקים שבורים

צלעות מצופות פיסטוקים בליווי תפוחי אדמה בתנור
דירוג מתכונים
דרגת קושי: קל להכנה, בינוני, למתקדמים
זמן הכנה: מהיר/ עד שעה הכנה/ לוקח את הזמן

מצרכים
4 צלעות כבש
3 כפות דבש
חצי כוס קמח
3 ביצים
מלח פלפל
2 כוסות פיסטוקים ובוטנים כתושים
4 תפוחי אדמה
ענפי רוזמרין
שמן אבוקדו
אופן הכנה
מחממים תנור 180
מתבלים את הצלעות עם פלפל ומלח
מחזיקים מהעצם, מורחים את הבשר של הצלע בדבש ומכסים לקמח ומנערים היטב.
מכנסים את זה לביצים טרופות ואז טובלים בפיסטוקים ובוטנים
מניחים בתבנית ע"ג נייר אפיה, מכנסים לתנור ל35 עד 40 דקות
פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים ופורסים בתבנית
מפזרים מעל רוזמרין, שמן אבוקדו, מלח גס ופלפל שחור
מכניסים לתנור עד להשחמה

פרלין

מרכיבים:
250 גרם שוקולד מריר 53%
125 גרם שמנת מתוקה
20 גרם חמאה.
תמצית טעם שניתן להוסיף– אמרטו/ מנטה/ מנדרינות.

אופן הכנה:
מרתיחים את השמנת המתוקה כ-3 דקות. עם רתיחתה שופכים אותה מעל השוקולד המריר ומערבבים יחד.
מקררים מעט ומעבירים לכלי זילוף. מזלפים אל תבנית בה יש את הציפוי הדק של השוקולד. משאירים להתקרר מעט וסוגרים עם השוקולד המטומפרר.

סחלב
דירוג מתכונים
דרגת קושי: קל להכנה, בינוני, למתקדמים
זמן הכנה: מהיר/ עד שעה הכנה/ לוקח את הזמן

מצרכים
ליטר חלב
3 כפות סוכר
6 כפות קורנפלור
רבע כוס מים פושרים
קוקוס
קינמון
פיסטוקים
כוסות הגשה
אופן הכנה
שמים את החלב לרתיחה מערבבים מוספים את הסוכר
מערבבים את המים עם הקורנפלור ומוספים לחלב עד לרתיחה
מערבבים 35 דקות בערך
שמים בכוסות גלידה ומסיפים קוקוס קינמון ופיסטוקים

מומלצים

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully