As Fresh As It Gets

מיכל אנסקי מארחת את השף עומר מילר ויחד הם מכינים מתכונים מחומרי גלם מקומיים, בריאים והכי טריים שיש. והיום תוכנית עם הרבה בשר.

סטייק שייטל עם מרווה, תפו"א אפוי וסלט שעועית ירוקה עם שום ולימון
החומרים:
4 נתחי שייטל פרוסים כמו שניצל במשקל 150 גר כל אחד
4 שיני שום
1 פלפל ירוק חריף
4 עלי מרווה
1/4 כוס שמן זית
1 לימון טרי
לשעועית:
2 כוסות שעועית ירוקה עגולה
3 שיני שום
1 לימון
1 כפית שמן אבוקדו
לתפוחי האדמה:
3 כפות שמן זית
4 תפוחי אדמה
4 ענפי טימין

אופן ההכנה:
השייטל:
דופקים את השייטל בין שני ניירות אפייה. מתבלים במלח ופלפל את הבשר ומניחים את הפלפל החריף, השום והמרווה על הנתח.
צורבים במחבת רותחת את הבשר במעט שמן זית (עם המרווה/שום/פלפל עליו) אך ורק מצדו האחד של הבשר. מזליפים מעט מיץ לימון ומעבירים לצלחת.
השעועית:
חולטים במי מלח את השעועית ממש לכמה שניות ומעבירים לקערה עם מי קרח.
מתבלים את השעועית במלח, פלפל, שום כתוש ומיץ לימון.
תפוחי האדמה:
חורצים תפו"א כמו מניפה לרוחבם בעזרת סכין חדה ביותר. (משאירים אותם מחוברים בקצה).
מתבלים במלח, פלפל שחור, טימין ושמן זית.
אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כשעה.
ההגשה:
מסדרים בצלחת הגשה נתח לכל סועד עם מניפת תפוח אדמה וסלט שעועית ומגישים מייד.

פסטה עם כדורי בשר

1 חבילה (500 גרם) פסטה – ספגטי מס' 7

לכדורי בשר:
500 גרם בשר בקר טחון
1 ביצה
2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
1 שן שום כתושה
2 כפיות אורגנו יבש
3 כפות סולת
פלפל שחור טרי טחון
1 כפית מלח

לרוטב עגבניות:
1 כף שמן זית
1 בצל
2 שיני שום
כ-1 קופסה (700 מ"ל) עגבניות מרוסקות משומרות
1 כף אורגנו יבש
מעט סוכר
מלח ופלפל

אופן ההכנה
כדורי הבשר:
שמים את כל החומרים בקערה גדולה, מערבבים ויוצרים בידיים מעט רטובות כדורים קטנים.
מניחים את הכדורים על נייר אפייה או צלחת מרופדת בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
הרוטב:
מטגנים במחבת עם שמן זית את הבצל והשום עד לריכוך.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות עם הסוכר, האורגנו ומעט מלח ופלפל ומבשלים כ-10 דקות. מכניסים את כדורי הבשר אחד אחד. לא בוחשים עד שכדורי הבשר מאבדים את צבעם הוורוד, כדי שלא יתפרקו. מכסים חלקית ומבשלים כ-20 דקות. לקראת סוף הבישול, בודקים את התיבול ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
הפסטה:
בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
מסננים, מערבבים עם הרוטב ומגישים.

שפונדרה "קונפי" בשקית קוקי
2 ק"ג שפונדרה עם העצם
מלח גס
פלפל שחור
1/2 כוס שמן זית
10 בצלי שאלוט קלופים
2 גזרים קלופים
1 ק"ג תפוחי אדמה ראטה קלופים
1 ראש שום
5 ענפי טימין
2 עלי מרווה
1 ליטר בירה
2 כפות סוכר חום
2 כפות חרדל גרגירים

אופן ההכנה:
1. מתבלים את השפונדרה וחורכים היטב בשמן זית. מעבירים לצלחת.
2. חותכים גס את הירקות. מוסיפים למחבת את הירקות,טימין ומרווה וחורכים קלות.
3. מערבבים בקערה בירה, סוכר חום וחרדל ויוצקים לשקית קוקי
4. מוסיפים לשקית את הבשר והירקות ומערבבים.
5. מניחים בתבנית ומחוררים קלות את השקית.
6. אופים 3 שעות ב180 מעלות
7. מגישים עם אורז לבן.

מומלצים

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully